Den Haag FM zamelt 32.522 euro in voor kinderen vluchtelingenkampen Syrië

De lokale radiozender Den Haag FM heeft samen met onder andere de gemeente Den Haag en Unicef meer dan dertigduizend euro ingezameld voor kinderen in vluchtelingenkampen in en rond Syrië.

Live radio vanuit centrum Den Haag

De radiozender Den Haag FM begon afgelopen woensdag met de inzamelingsactie. De Haagse Burgemeester Jozias van Aartsen, televisiepresentator Dennis Weening en radiopresentatrice Nicolette Krul openden woensdag de Haagse inzamelingsactie. Vanuit het centrum van Den Haag werd er door Den Haag FM live radio gemaakt. Luisteraars konden doneren en mee doen aan diverse acties om geld in te zamelen. Vrijdagavond werd het eindbedrag bekend gemaakt: 32.522,82 euro

Unicef

Vrijdagavond overhandigde de Haagse wethouder Joris Wijsmuller namens de stad Den Haag een cheque van 32.522,82 euro aan Den Haag Voor Unicef-ambassadrice Nicolette Krul. Unicef gebruikt de opbrengst van deze actie onder meer voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, basisgezondheidszorg en het behandelen van ondervoeding in vluchtelingenkampen in Syrië, Irak, Jordanië, Libanon en Turkije.

Het is overigens nog steeds mogelijk om te doneren voor Unicef: Eenmalig drie euro doneren via sms kan door ‘unicef’ te sms-en naar 4333.

Tweets

Video Omroep West

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.