Den Haag FM zamelt 9.540 cadeaus in voor Sintvoorieder1

Lokale omroep Den Haag FM heeft in totaal 9.540 cadeaus ingezameld voor de actie Sintvoorieder1.

Inzamelpunt

Afgelopen week kon in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag een cadeau afgegeven worden om ervoor te zorgen dat ook Haagse kinderen én jongeren bij wie Sinterklaas op 5 december niet vanzelfsprekend langskomt een pakje kunnen krijgen op 5 december.

Eindstand

De eindstand werd zaterdagmiddag bekendgemaakt door Esther Blom van stichting Sintvoorieder1. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien toch sinterklaascadeaus krijgen. Sintvoorieder1 heeft dit jaar als doel om 15.000 kinderen aan een pakje te helpen. Vorig jaar konden ze 12.500 kinderen in Haaglanden en Amsterdam een cadeau-pakket geven.

Donaties

De teller startte zaterdagochtend om 10.00 uur op 7.568 cadeaus. Maar na gulle donaties van de VVD, CDA, de Reinkenstraat, de Haagse Markt, Het Nationale Theater, buurtboerderij De Nijkamphoeve en vele anderen, eindigde de teller op 9.540 cadeaus.

Met dit aantal werd de eindstand van twee jaar geleden flink overtroffen. De laatste editie eindigde twee jaar geleden op 6.034 cadeaus, maar dit aantal werd vrijdag al rond 12.00 uur overtroffen. Hart voor Den Haag/Groep de Mos zamelde van alle organisaties de meeste cadeaus in: 1.260 pakjes. In 2018 werden er overigens nog meer dan 14.000 kado’s opgehaald met de actie van de lokale omroep.

Meer informatie via de website van Den Haag FM.

Sociale media: