Derde en laatste seizoen van A’dam – E.V.A. van start op NPO 3

Vanaf vanavond start het derde en laatste seizoen van de serie A’dam – E.V.A. op NPO 3. De eerste aflevering van het derde seizoen begint om 21.25 uur.

Co-productie

De serie, een co-productie van BNN-VARA, NTR en VPRO, laat zeer veel verhaallijnen en gebeurtenissen zien die met elkaar verweven zijn. De hoofdpersonen zijn Adam de Heer, gespeeld door Teun Luijkx, die net vanuit Zeeland in Amsterdam is komen wonen en zijn buurvrouw Eva van Amstel, gespeeld door Eva van de Wijdeven.

Adam en Eva

De titel verwijst naar de hoofdpersonen Adam en Eva, gelijknamig met de eerste mensen volgens de Bijbel. Het betekent tevens Amsterdam en vele anderen, een verwijzing naar de locatie van het verhaal en het thema van de serie: iedereen is op verschillende manieren met veel mensen verbonden.

Bekende personages

In de nieuwe reeks van acht afleveringen keren alle vaste personages terug. De hoofdrollen worden gespeeld door Teun Luijkx, Eva van de Wijdeven, Rick Paul van Mulligen, Rutger Remkes, Urmie Plein en Sanne den Hartogh. Het seizoen vormt de afsluiting van een drieluik.

Prijzen

Het tweede seizoen van A’dam – E.V.A werd in 2014 genomineerd voor een Gouden Kalf. Eerder won A’dam – E.V.A. onder andere de Beeld en Geluid Award voor beste Nederlandse dramaserie en werd de reeks bekroond als beste internationale dramaproductie op het Festival de la Fiction TV in Frankrijk.

Amerika

De Amerikaanse producent Fox 21 werkt aan een remake van A’dam – E.V.A.. Fox 21 wil de Nederlandse dramaserie verplaatsen naar New York. Dat zei regisseur-bedenker Norbert ter Hall vrijdag in een interview met de Volkskrant. ‘Net als in onze serie wordt de romance van Adam en Eva vervlochten met andere verhalen in de stad. Sommige verhalen lijken op die van ons, andere zijn nieuw.’

Video

Trailer seizoen 3:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.