Derde radiostation RTL Mint keert terug in Franstalig België

RTL keert per 4 januari aanstaande terug op FM met haar derde radiostation Mint in Franstalig België. RTL heeft daartoe met de provinciale radiozenders Must FM Namur, Must FM Luxembourg en Maximum FM (provincie Luik) overeenkomsten gesloten. In de nieuwe opzet zullen de uren 10 tot 13 uur en 19 tot 21 uur ‘centraal’ vanuit Brussel worden aangeleverd. Verder zullen de zenders in respectievelijk Namur, Luxembourg en Luik elk provinciale versies van Mint worden waarbij wel onder een merk en een format wordt uitgezonden (pop & rock).

Mint

Mint ontstond op 25 januari 2007 uit een fusie van de toenmalige zenders BXL en Contact2. Op 17 oktober 2008 moest het haar FM frequenties afstaan in het kader van een algehele herverdeling van radiofrequenties. Het huidige DH Radio gebruikt die toenmalige frequenties (eerder onder de naam Ciel Info en Twizz Radio).

Subzender Radio Contact

Sinds oktober 2008 zendt de radiozender uit als non-stop radiozender via de kabel, IPTV, satelliet en internet als subzender van Radio Contact. De zender richt zich op 25 tot 44-jarigen en hoopt in 2017 bij een nieuwe herverdeling een kans te maken. RTL is in Franstalig België in de radiomarkt al actief met Bel RTL en Radio Contact. Destijds werd de macht van RTL in de radiomarkt als te groot gezien voor een derde FM-zender in Franstalig België.

Website: http://www.mint.be/  en https://www.facebook.com/mintlaradio

Tweets

https://twitter.com/mintlaradio/status/675622202423812096

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.