Derde seizoen voor successerie The Handmaid’s Tale

Er komt een derde seizoen van de serie The Handmaid’s Tale. In Nederland wordt deze serie uitgezonden door on-demand dienst Videoland.

Derde seizoen

Deze week is bekend geworden dat de serie The Handmaid’s Tale een derde seizoen krijgt. De serie wordt gemaakt door MGM en in de Verenigde Staten uitgezonden door de streamingdienst Hulu. In Nederland brengt Videoland de serie op de buis.

Roman

De reeks, die gebaseerd werd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood, werd ontwikkeld door Bruce Miller. Op 26 april 2017 ging het eerste seizoen in première op de streamingdienst Hulu. De hoofdrol wordt vertolkt door Elisabeth Moss.

Prijzen

Bij de meest recente uitreiking van de Emmy Awards won The Handmaid’s Tale acht prijzen, waaronder die voor beste dramaserie. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie.

Tweede seizoen

Momenteel wordt het tweede seizoen van de successerie uitgezonden. Bij Videoland is elke donderdag een nieuwe aflevering te zien van dit seizoen. Het tweede seizoen bestaat uit 13 afleveringen. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen wordt uitgezonden.