Digitenne breidt aanbod uit met VRT KetNet/OP12

kpnDigitenne van KPN heeft haar aanbod met ingang van vandaag uitgebreid met de Vlaamse publieke televisiezender VRT KetNet/OP12. Ook heeft Digitenne de vijf Vlaamse publieke radiozenders toegevoegd. 

Het toevoegen van VRT KetNet/OP12 en de Vlaamse publieke radiozenders is een wettelijke verplichting waar Digitenne tot op heden niet aan voldeed.

Het Commissariaat voor de Media had eerder bepaald dat Digitenne verplicht is om de derde publieke televisiezender van de Vlaamse publieke omroep door te geven. Een ontheffingsverzoek van KPN om de zender niet door te geven werd door het Commissariaat voor de Media afgewezen.

Het “derde net” van de VRT is bij Digitenne te zien via voorkeuzekanaal 31. De Vlaamse radiozender VRT Radio 1, VRT Radio 2, VRT MNM, VRT Studio Brussel en VRT Klara zijn te vinden op voorkeuzezender 24 t/m 28. Abonees van Digitenne dienen wel hun ontvanger opnieuw Deze nieuwe zenders worden niet automatisch toegevoegd aan de zaplijst. Kijkers dienen de ontvangers naar fabrieksinstellingen terug te zetten en hierna een volledige scan uit te voeren. Hierna zijn de zenders beschikbaar.