Directeur Ajax: “Samenvattingen blijven op open net te zien”

televisieDe samenvattingen van de Eredivisie blijven in de nieuwe tv-deal met Fox op het open net zichtbaar. Dat zegt Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax.

De Amsterdamse club is heel tevreden over de deal, waarmee een bedrag van één miljard euro is gemoeid tot 2025. “Het is een goede deal, maar we moeten het niet overdrijven”, relativeert Van der Aat ook op de clubsite. “We komen iets dichter bij Engeland, maar het is nog lang niet genoeg om financiële aansluiting bij de Europese top te krijgen.”

“Toch is dit absoluut een stap in de goede richting. We hadden een overeenkomst tot 2017, maar door de nieuwe deal met Fox zijn we nu tot 2025 verzekerd van inkomsten”, weet Van der Aat, die benadrukt dat de voetbalfans altijd gratis naar de samenvattingen kunnen blijven kijken. “Dat is een wettelijke bepaling. En of dat dan in de toekomst de NOS zal blijven of een andere zender wordt, zullen we moeten afwachten.”

,,Internationaal gezien is deze deal ook belangrijk voor Ajax. Dankzij het internationale netwerk van Fox zal de Eredivisie nog meer zichtbaar in het buitenland worden. Dat is uiteraard ook goed voor ons. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om onze zichtbaarheid in het buitenland. Ook dat is belangrijk voor een club als Ajax. Het vergroot onze mogelijkheden buiten Nederland.” (via o.a. Ajax.nl)