Diverse medewerkers op non-actief gesteld bij Reformatorische Omroep

Bij de online radiozender Reformatorische Omroep zijn diverse medewerkers op non-actief gesteld. De financiële situatie bij de omroep zou zorgelijk zijn.

Arbeidsovereenkomst

Van de medewerkers zouden de functies vervallen en gestreefd wordt naar beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit bericht onder andere het Reformatorisch Dagblad. “De omroep was donderdagmorgen telefonisch niet bereikbaar. De sloten van het gebouw in Nijkerk zijn vervangen en de ramen afgeplakt.”, aldus het Reformatorisch Dagblad.

Online

De Reformatorische Omroep zendt uit via Internet middels twee radiokanalen RO Radio 1, met gepresenteerde programma’s en RO Radio 2 met non-stop muziek. De radiozender brengt programma’s voor de Christelijke doelgroep.

Zorgelijk

Begin dit jaar kwam al naar buiten dat de financiële positie van de online radiozender zorgelijk is. De radiozender heeft begin dit jaar de luisteraars om een extra bijdrage gevraagd om de gaten in de begroting te dichten. Er zou op dat moment een tekort zijn van ongeveer 60.000 euro.

Non-stop

Zo nu blijkt is de financiële situatie nog steeds zorgelijk en zijn een aantal medewerkers op non-actief gesteld. De gepresenteerde programma’s zijn inmiddels van de radiozender verdwenen door de vakantieprogrammering met non-stop muziek nu al te laten beginnen.

Vakantieprogrammering

“Vooruitlopend op de non-stop muziekprogrammering die tijdens de zomermaanden op RO Radio 1 uitgezonden wordt, wordt deze non-stop programmering reeds met ingang van deze week gestart. Dit in verband met omstandigheden binnen de RO. Binnenkort ontvangt u via de RO-website nadere informatie over de zomerprogrammering en hopen we u ook meer te gaan vertellen over de ontwikkelingen richting het nieuwe seizoen 2017/2018.”, aldus de radiozender op haar website.

Raad van Toezicht

Begin deze maand werd er een nieuwe Raad van Toezicht aangesteld bij de radiozender. De Raad bestaat nu uit W. J. Rijneveld, P. Boele en T. Schreurs.