“Reformatorische Omroep in financiële problemen”

De online radiozender Reformatorische Omroep (RO) kampt met financiële problemen. De omroep zou op korte termijn 60.000 euro nodig hebben. Dit bericht het Reformatorisch Dagblad.

Online radiozender

De Reformatorische Omroep zendt sinds 2006 programma’s uit gericht op de Christelijke doelgroep. De omroep zendt al sinds enige tijd met uit twee online radiozenders RO Radio 1 en RO Radio 2. De omroep is voor haar voortbestaan voornamelijk afhankelijk van giften van luisteraars. Een donateurschap kost 34 euro per jaar en de omroep kent ongeveer 12.000 donateurs. Nu blijkt dat de omroep dringend op zoek is naar extra geld.

Extra bijdrage

Het bestuur heeft donateurs een mail gestuurd met de vraag om een extra bijdrage. Het extra geld zou nodig zijn vanwege “onvoorziene omstandigheden” in 2016 en het vervangen van apparatuur. De omroep kampte de laatste tijd met technische problemen. Om deze problemen op te lossen is er onlangs bijvoorbeeld een nieuwe stream PC in gebruik genomen.

Voortbestaan niet op het spel

secretaris I. A. Kole van de Reformatorische Omroep bevestigt tegenover het Reformatorisch Dagblad dat de financiële problemen te maken hebben met het recente vertrek van directeur Arjan Klein na een verschil van inzicht over het beleid. „Het vertrek van een directeur heeft altijd consequenties.” Ook de vervanging van uitzendcomputers en de videowagen kost volgens Kole veel geld. Het voortbestaan van de RO staat volgens Kole niet op het spel.

Wijzigingen in programmering

De Reformatorische Omroep voert per 1 februari ook enkele wijzigingen door in haar programmering. De programmawijzigingen voor RO Radio 1 zijn te vinden op de website van de omroep.

Tags voor dit artikel