acrhieffoto Mediamagazine

Diverse radiozenders en telecombedrijven slachtoffer stormschade

Diverse radiozenders en telecombedrijven hebben stormschade opgelopen door de storm die donderdag over Nederland raasde. Door de storm zijn een aantal zendmasten onbruikbaar geworden.

Lokale omroepen

Door de harde storm zijn een aantal zendmasten van lokale omroepen onbruikbaar geworden. Zo is de zendmast van de lokale omroep Berg en Dal geknakt door de harde wind. De lokale omroep voor Berg en Dal is hierdoor met een noodoplossing te beluisteren op de frequentie 90,6 MHz. De steunzender op 105,1 MHz is uit de lucht. De radiozender is nog wel te ontvangen via 107,1 MHz via kabel, glasvezel en Internet.

Ook de lokale omroep van Vlaardingen heeft te maken met een kapot gewaaide zendmast. Inmiddels is de lokale omroep Omroep Vlaardingen via een noodoplossing weer te beluisteren in de ether op 107,8 MHz.

Radio Bloemendaal

De kerkomroep Radio Bloemendaal, die een aantal keren per week uitzendt via de middengolffrequentie 1116 kHz heeft ook te kampen met stormschade. Een van de masten van zendinstallatie voor de middengolf is geknakt. De schade is volgens de omroep aanzienlijk.

Op dit moment kunnen wij u melden dat er de komende zondag en dinsdag er in ieder geval geen uitzending is via de ether. Wel blijven wij via internet doorgaan met het maken en uitzenden van onze programma’s, alleen zal uw radio zondag en dinsdag helaas “stil” zijn“, aldus de omroep op haar website.

DAB+

Volgens de website radio-tv-nederland.nl zouden er ook stormschade zijn aan de DAB+-zender in Arnhem. Hierdoor zou de ontvangst van enkele DAB+-pakketten in de regio Arnhem zijn verstoord.

Mobiele telefonie

Ook providers van mobiele telefonie- en internetdiensten hebben te maken met stormschade. Volgens de website gsmhelpdesk.nl zijn op diverse plekken in Nederland antenneinstallaties beschadigd. “In sommige gevallen zijn de antennes zelfs uitgevallen in storingen en slechtere bereikbaarheid resulteert.“, aldus de website. In sommige gevallen is een antenne dermate beschadigd dat deze niet direct hersteld kan worden. In dat geval ervaren klanten in de omgeving van die antenne problemen met hun bereikbaarheid.

Sociale media: