3FM-DJ Ekdom niet in Glazenhuis wel in eetcafé

3fmsr3FM DJ Gerard Ekdom runt tijdens Serious Request een week lang een eetcafé in Leeuwarden. Gerard Ekdom zal dit jaar geen intrek nemen in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request.

Hij wil gasten eten en drinken serveren en aan het einde van de avond plaatjes draaien. De opbrengst gaat naar Serious Request. Dinsdagmiddag deed hij op de radio een oproep aan horecaondernemers in Leeuwarden hun etablissement de laatste week voor de kerst aan hem beschikbaar te stellen, aldus de Leeuwarder Courant.

“Even mooi geweest”
Gerard Ekdom zat de afgelopen vier jaar in het huis en dat vindt hij wel even mooi geweest. Volgens 3FM wil de populaire radiojock dit jaar een beetje meer rust. Giel Beelen deed twee jaar geleden hetzelfde. Gerard zet zich wel in voor het goede doel in de strijd tegen diarree. Onder het motto ‘Let’s clean this shit up!’ haalt 3FM samen met het Rode Kruis geld op voor kinderen die sterven aan diarree.

Racoon
Racoon maakt dit jaar het themanummer: Shoes of Lighting. Voorheen maakten Novastar, Rigby, Bløf, Ilse DeLange en Laura Jansen en Tom Chaplin het themanummer.De Zeeuwse band Racoon maakt dit jaar het officiële themanummer van 3FM Serious Request. De single is vanaf eind november te downloaden. De opbrengst gaat naar de Glazen Huis-actie 3FM, die dit jaar in het teken staat van kinderen die sterven aan diarree.