DJ Jeroen van Inkel weg bij Radio Veronica

DJ Jeroen van Inkel vertrekt bij Radio Veronica. Vanaf september zal de DJ de radiozender officieel verlaten. Dit bericht De Telegraaf vandaagVan Inkel was al enige tijd niet meer te horen bij de radiozender vanwege gezondheidsproblemen. Volgens het Algemeen Dagblad is Rob Stenders juist bezig met een overstap naar Radio Veronica.

Nieuwe koers

“Radio Veronica heeft begin dit jaar gekozen voor een nieuwe koers. Daardoor ben ik van de ochtend naar het weekend verhuisd; meestal is dat een teken aan de wand. En nu blijkt dan ook dat mijn contract niet wordt verlengd”, aldus de radiomaker in De Telegraaf.

Andere zender

Van Inkel hoopt bij een andere radiozender aan de slag te kunnen vanaf september. “Ik ben met verschillende zenders in gesprek en dat kan ook zomaar een van de Talpa-stations zijn.”. Naast Radio Veronica vallen ook Radio 10, Sky Radio en Radio 538 onder Talpa Radio.

Loopbaan

Van Inkel begint zijn loopbaan bij de vrije radiozenders Radio Nova en daarna volgen Hofstad Radio (Den Haag) en Radio Decibel (Amsterdam). Eind 1983 stapt hij over naar de publieke omroep Veronica, waar hij op Radio 3 onder andere het populaire programma Curry en Van Inkel maakte. Later verhuist Jeroen van Inkel naar Hitradio1224/HitRadio Veronica, Radio 538 en Radio Veronica.

Rob Stenders

Dinsdag kwam via De Telegraaf al het nieuws naar buiten dat Rob Stenders de omroep AVROTROS verlaat en daarbij ook afscheid neemt van zijn radioprogramma’s op NPO Radio 2.

Het Algemeen Dagblad meldt nu dat Stenders waarschijnlijk gedacht heeft dat ondanks zijn overstap naar een andere omroep hij zijn radioprogramma’s kon behouden. Volgens bronnen praat de presentator nu met commerciële radiozenders over een nieuw programma waarbij nadrukkelijk de naam Radio Veronica wordt genoemd aldus het Algemeen Dagblad.