DJ Vincent Byloo stapt per direct op bij Studio Brussel

Vincent Byloo stopt per direct als presentator bij de Vlaamse jongerenzender Studio Brussel. Byloo is sinds gistermiddag al niet meer te horen op de radiozender van de Vlaamse openbare omroep.

Nieuw zendschema

De DJ komt volgend seizoen niet meer voor als presentator in het nieuwe zendschema van Studio Brussel. Als reactie daarop besloot Byloo direct met zijn werkzaamheden voor de radiozender te stoppen.

“Geen gemakkelijke beslissing”

Voor de najaarprogrammering is er beslist dat Vincent Byloo niet meer als presentator voor Studio Brussel zal werken. Dat was geen gemakkelijke beslissing en we hebben hem daar dan ook van op de hoogte gebracht. De beslissing is alleszins geen waarde-oordeel over Vincent Byloo als presentator. Dat Vincent heeft beslist om de vooravond niet meer te presenteren, is zijn eigen beslissing om zich te concentreren op de toekomst.”, aldus woordvoerder Hans Van Goethem tegenover de website VRTNWS.

Van nieuwslezer naar DJ

Byloo begon als radioredacteur en nieuwslezer bij VRT Radio 1, vervolgens maakte hij de overstap naar Studio Brussel. Eerst als nieuwslezer, later volgden eigen programma’s zoals ‘Sixties’, ‘Met Byloo naar het Stembureau’, ‘Vincent Byloo’ en nu dus ‘De Roo & Byloo’. In 2014 presenteerde hij samen met Sam De Bruyn en Linde Merckpoel Music for Life.