Documentaire Leaving Neverland vanavond op NPO 3

Vanavond is op NPO 3 de documentaire Leaving Neverland te zien. De documentaire is vanaf 20.25 uur te zien bij de VPRO.

Documentaire voor Channel 4 en HBO

Leaving Neverland is speciaal gemaakt voor Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk en HBO in de Verenigde Staten en gaat over het vermeend kindermisbruik door één van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson.

Seksueel misbruik

Michael Jackson is een van ’s werelds meest gevierde pop-iconen. Toen in 1993 beschuldigingen van seksueel misbruik door Jackson opdoken, vonden velen het moeilijk te geloven dat The King of Pop zich schuldig kon maken aan dergelijke daden.

De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk bevriend raakten met Jackson, die hen uitnodigde in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool.

Verworpen

De naaste familie van Michael Jackson heeft de getuigenissen van de mannen verworpen, maar er is ook veel steun. Zo kregen de twee bij de première op het Sundance Film Festival een enorm applaus.

Ophef

Door de ophef die de documentaire al heeft veroorzaakt heeft regionale radiozender NH uit Noord-Holland al besloten om voorlopig geen muziek meer van Michael Jackson uit te zenden.

NPO 3

De documentaire wordt vanavond, 8 maart, om 20.25 uur in zijn geheel uitgezonden bij de VPRO op NPO 3. Leaving Neverland is dan ook te zien op NPO Start.

Video: