Documentaire ‘Wilders’ in première op VICELAND

VICELAND, de TV-zender van VICE, gaat de documentaire ‘WILDERS’ dit najaar uitzenden op Ziggo kanaal 26 en Caiway kanaal 22. Dit bericht de televisiezender voor millemails in een persbericht.

Première

Het is de eerste keer dat de film te zien is voor het Nederlandse publiek nadat de documentaire eerder dit jaar eenmalig te zien was tijdens het Sheffield Doc Fest. Meer informatie over de première datum en inhoud wordt later deze zomer bekendgemaakt.

Eind vorig jaar vroeg de Amerikaanse regisseur Morse, onder meer bekend van een documentaire over Amanda Knox, of Wilders een hoofdrol wilde spelen in zijn film. Wilders zei ja.

“Internationale blik”

Stefan Tieleman, General Manager: “We kijken ernaar uit om ‘WILDERS’ als eerste aan het Nederlandse publiek te tonen. De documentaire geeft de kijker een internationale blik op Geert Wilders en is een interessante toevoeging op de huidige discussie rondom de politicus en de PVV. Daarnaast biedt het een kijkje in een leven wat normaal gesloten blijft, iets wat erg bij VICELAND past.”

Viceland

De televisiezender Viceland is op 1 maart van start gegaan en richt zich op millennials. De televisiezender Viceland is bij kabelaar Ziggo te zien via kanaal 26 en bij aanbieder Caiway via kanaal 22. In Vlaanderen is de televisiezender te zien via aanbieders Proximus en Telenet.