Domien, Angelique en Sander in Glazen Huis voor 3FM Serious Request

De DJ’s Domien, Angelique en Sander gaan dit jaar voor 3FM Serious Request 2017 het Glazen Huis in. Dit is vanmiddag in Apeldoorn bekendgemaakt, de stad waar het in de week voor kerst allemaal gaat gebeuren. Van 18 tot 24 december maken Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn 24 uur per dag live radio en zijn ze continu te volgen op TV, 3FM.nl en social media.

Eerste keer

Voor Sander en Angelique is het de eerste keer, maar voor Domien al zijn vierde. Ben je dan nog steeds zenuwachtig? “Het is inderdaad mijn vierde keer maar het blijft iets waar je je niet op kan voorbereiden. Als ik er alleen al aan denk schieten de kriebels door mijn lijf. Ik heb gewoon heel erg zin om te gaan knallen dit jaar!”

Doel

De opbrengst van de actie Serious Request gaat ook dit jaar naar een goed doel dat in samenwerking met het Rode Kruis is bepaald. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Conflictgebieden

In conflictgebieden, zoals Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook op plekken waar regelmatig natuurrampen plaatsvinden, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Je kunt je vast voorstellen dat de impact voor kinderen erg groot is. Ze hebben geen eten, geen drinken, gaan niet naar school en staan er helemaal alleen voor. Omdat ze noodgedwongen op zoek moeten gaan naar werk is de kans op misbruik, (seksueel) geweld en mensenhandel groot.

Sociale media: