Dordrecht: Drie partners in 1 lokale omroeporganisatie

lokaleomroepDrie partijen in Dordrecht willen samengaan in één lokale omroeporganisatie: RTV Dordrecht, de voormalige voorzitter van Media 78 met een groep vrijwilligers en iDordt. De drie partners zijn verantwoordelijk voor respectievelijk televisie, radio en internet/nieuwe media.

Dit bericht de gemeente Dordrecht op haar website.

De gemeenteraad moet uiterlijk 16 oktober aan het Commissariaat van de Media adviseren over de zendtijdtoewijzing aan deze nieuwe organisatie RTV Dordrecht. iDordt heeft zijn eigen aanvraag voor zendtijd teruggetrokken.

Vier jaar geleden waren er twee kandidaten voor de zendtijd in Dordrecht: RTV Dordrecht en Media 78. Het college van burgemeester en wethouders heeft de afgelopen tijd er aan gewerkt de verschillende media-organisaties samen te brengen. Daartoe is eerst een kwartiermaker aangesteld, en later een bemiddelaar in de persoon van Nico Maas.

De samenwerkingspartners hebben nu een ondernemingsplan opgesteld dat volgens het college een vernieuwend inhoudelijk perspectief biedt. De organisatie en de financiële paragraaf zijn volgens het college realistisch en betrouwbaar. De aanvraag voldoet aan alle eisen die het Commissariaat voor de Media stelt. Om die reden vraagt het college de gemeenteraad een positief advies uit te brengen.

Lees verder via Gemeente Dordrecht