Drie Italiaanse wielerkoersen live bij Eurosport

In maart zijn er drie Italiaanse wielerkoersen live en exclusief te volgen op Eurosport 1 én de Eurosport Player. De Strade Bianche is aankomend weekend – zaterdag 3 maart – de eerste, gevolgd door de meerdaagse Tirreno-Adriatico (7-13 maart) en Milaan-San Remo op zaterdag 17 maart. Tom Dumoulin, vorig jaar winnaar van de Giro d’Italia, verschijnt bij alle drie de koersen aan de start.

Strade Bianche

In Italië wordt zaterdag 3 maart de eerste van drie Italiaanse voorjaarsklassieker van het jaar gereden: de Strade Bianche. Letterlijk betekent dit ‘witte wegen’, wat verwijst naar de onverharde wegen in het parcours. De finish van de 12e editie van deze prachtige race is zoals ieder jaar op de Piazza del Campo in Siena, na een lastig klimmetje. Tom Dumoulin zal ook dit jaar aan de start verschijnen. De uitzending begint zaterdag rond 14.30 uur.

Tirreno – Adriatico

De start van de tweede koers, Tirreno-Adriatico, is woensdag 7 maart. De ‘Koers van de Twee Zeeën’ heeft dit jaar weer een geweldig deelnemersveld. Tom Dumoulin, Romain Bardet, Peter Sagan en Fabio Aru zullen aan de start verschijnen. Daarnaast rijdt Chris Froome naar alle waarschijnlijkheid de Tirreno ook als voorbereiding op de Giro. Vorig jaar soleerde Nairo Quintana naar de zege in de Koninginnenrit van de koers. De Colombiaan pakte uiteindelijk ook de leiderstrui.

Milaan – San Remo

In het noorden van Italië wordt zaterdag 17 maart traditioneel het eerste wielermonument van het jaar verreden: Milaan-San Remo, met de toepasselijke bijnaam ‘La Primavera’ (De Lente). Onder anderen Greg van Avermaet, Peter Sagan, Tom Dumoulin, Michael Matthews en Vincenzo Nibali verschijnen aan de start. De uitzending begint rond 14.30 uur op Eurosport.

Eurosport

Alle wedstrijden worden door Eurosports Italiaanse koersexpert Jeroen Vanbelleghem en co-commentator Karsten Kroon van commentaar voorzien.