Drie omroepen in race voor vergunning gemeente Rijswijk

In de Zuid-Hollandse gemeente Rijswijk zijn drie omroepen in de race voor de vergunning voor de lokale omroep voor een periode van vijf jaar. De gemeenteraad moet eind dit jaar een beslissing nemen over welke omroep het meest representatief is voor de gemeente Rijswijk. Het Commissariaat voor de Media neemt de uiteindelijke beslissing wie de zendmachtiging verkrijgt.

Stichting Omroep Rijswijk

De huidige vergunninghouder, de Stichting Omroep Rijswijk, is één van de gegadigden voor de vergunning voor de komende periode. De Stichting Omroep Rijswijk is al 30 jaar de lokale omroep voor de gemeente Rijswijk. De omroep werd eind vorig jaar geconfronteerd met een frauderende penningmeester waardoor de omroep financieel op de rand van de afgrond stond. Inmiddels zijn de financiële problemen weggewerkt en heeft Omroep Rijswijk samenwerking gezocht met de lokale omroep van de buurgemeente Pijnacker-Nootdorp, Feel Good Radio.

De streekomroep zendt nu uit voor zowel de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk maar de nieuwsvoorziening is geheel afgestemd op de gemeente Rijswijk. Via Omroep Rijswijk is nu het programma van Feel Good Radio Rijswijk te horen waarbij overdag muziek en lokaal nieuws te horen is en in de avonduren doelgroepprogramma’s waaronder het programma van de oudste DJ van Nederland: Bob van Huet. Bob van Huet is inmiddels 84 jaar oud.

Super FM

Ook Super FM doet een gooi naar de vergunning voor de lokale omroep van Rijswijk. Super FM zendt sinds een aantal maanden uit via Internet en zendt naast muziek ook nieuws- en sportblokken uit voor de gemeente Rijswijk. De internetzender zegt inmiddels een representatieve afspiegeling te vormen van de gemeente Rijswijk door de oprichting van een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO).

Midvliet FM/TV

De lokale omroep voor de aangrenzende gemeente Leidschendam-Voorburg, Midvliet FM/TV, heeft ook een verzoek ingediend om lokale omroep voor de gemeente Rijswijk te worden. Midvliet FM/TV is naast de lokale omroep voor de gemeente Leidschendam-Voorburg ook de lokale omroep voor de gemeente Wassenaar.

Eind dit jaar moet bekend zijn welke omroep de komende vijf jaar de lokale omroep van Rijswijk gaat worden. De gemeenteraad van Rijswijk buigt zich na het zomerreces over de kwestie.

Interview met Onno van der Krogt (Super FM) (via Mediamix/Den Haag FM)

Interview met Joey Koeijvoets (Feel Good Radio Rijswijk) over ontwikkelingen bij Stichting Omroep Rijswijk (via Medialand/Studio Alphen)

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-joey-koeijvoets-feelgood-radio-rijswijk