Duitse kabelaar Unity Media start doorgifte BVN

De Duitse kabelmaatschappij Unity Media is onlangs gestart met het uitzenden van de Nederlands-Vlaamse zender BVN.

Digital Highlights Pakket

De doorgifte van ‘Beste van Vlaanderen en Nederland’ (BVN) werd bij de overnames en vorming van Unity Media enkele jaren geleden nog gestaakt. De televisiezender BVN wordt alleen doorgegeven als zogenaamde ‘bonus’-zender in het ‘Digital Highlights pakket’. Dit pakket kost 7,99 euro per maand bovenop het zogeheten digitale START pakket dat 4,99 euro per maand kosten boven op het reguliere kabelabonnement van 20,99 euro per maand (totaal 33,97 euro per maand).

NPO 2

De Duitse toezichthouder LFM (Landesanstalt für Medien) kondigde aan dat ter overgang van analoog naar digitale doorgifte de Nederlandse publieke televisiezender NPO 2 per 25 april wordt geschrapt. In sommige (grens)gebieden waar NPO2 nog analoog wordt uitgezonden, zal deze per 25 april worden geschrapt. NPO2 wordt bij Unity Media nergens digitaal aangeboden en is daarmee ook in de grensgebieden niet meer beschikbaar via de kabel.

Internet

Via het digitale radiopakket van Unity Media blijven de radiozenders NPO Radio 1 en NPO Radio 5 beschikbaar. In de grensgebieden met Nederland kunnen de publieke televisiezenders nog wel free-to-air via de digitale ether (DVB-T/Digitenne) worden ontvangen. Daarnaast is BVN ook beschikbaar via Internet buiten Nederland en België.

Kabelaars

Vodafone (voorheen Kabel Deutschland) biedt in Duitsland BVN aan in het brede pakket BasisHD dat 3,99 euro extra kost (bovenop de 18,99 euro aan standaardpakketkosten). De kleinere Duitse kabelaar NetCologne blijft NPO1 en NPO2 wel aanbieden in haar standaard pakket.

Unity Media

De Duitse Kabelaar Unity Media is onderdeel van Liberty Global. Liberty Global is in Nederland eigenaar van kabelaar Ziggo. Unity Media kent 6,5 miljoen klanten in Duitsland en is actief in de deelstaten  Baden-Württemberg, Hessen en Nordrhein-Westfalen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.