Duitse publieke radio komt met themadag rond DAB+

De Duitse publieke radiozenders komen op maandag 29 augustus met een speciale themadag rond digitale radio via de ether, DAB+.

“DAB+. Mehr Radio”

Op die dag zullen diverse radioprogramma’s op zowel de landelijke als regionale publieke Duitse radiozenders in het teken staan van digitale radio via de ether. De dag heeft als oneliner “DAB+. Mehr Radio.” meegekregen. De luisteraars zullen worden voorgelicht over de voordelen van digitale radio via de ether en het aanbod wat er via de digitale ether is te horen. Via de de Duitse televisiezender ARD zal een ondersteunend televisieprogramma worden uitgezonden. Daarnaast maken luisteraars gedurende de dag kans op DAB+-radio’s alsmede de LG Smartphone die geschikt is voor digitale ether radio.

Uitbreiding aanbod

Het aanbod van radiozenders dat landelijk via de digitale ether in Duitsland is te ontvangen wordt per 1 september uitgebreid met Schwarzwaldradio. Deze radiozender gaat uitzenden op kanaal 5C en is daarmee ook in het grensgebied van Nederland met Duitsland te ontvangen. De zender is al te beluisteren via Internet. De radiozender brengt muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Uitbreiding steunzenders

Het aantal steunzender waarop het landelijke pakket met radiozenders is te ontvangen wordt de komende periode verder uitgebreid. Eind dit jaar moeten er 110 steunzenders actief zijn waarop het signaal is te ontvangen. De komende periode worden er zenders aangezet in onder andere Grünten (Beieren) en Bremerhaven. Naast een landelijk netwerk zijn er ook in elk Duits Bundesland één of meerdere regionale DAB+-kavels in de lucht. Daarnaast zijn er plannen voor een tweede landelijk DAB+-netwerk.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.