Dutch FilmWorks breidt samenwerking met Netflix verder uit

Dutch FilmWorks (DFW) heeft een samenwerkingsverband voor meerdere jaren gesloten met streamingdienst Netflix.

Films

Distributeur DFW werkte de afgelopen jaren al nauw samen met de online entertainment service. Na successen als Undercover, De Fabeltjeskrant en Bankier van het Verzet wordt de samenwerking verder uitgebouwd. Zo verschijnen onder meer alle films van DFW kort na de bioscooprelease op Netflix in Nederland.

“Trots”

Eigenaar en CEO Willem Pruijssers over de deal: “We zijn ontzettend trots dat we een dergelijke samenwerking met een wereldspeler als Netflix zijn aangegaan. De afgelopen jaren zijn we een belangrijke supplier van content geweest en het is geweldig deze samenwerking verder te kunnen uitbouwen. We kijken uit naar de lokale en globale content die we in de toekomst samen gaan maken

“Lokale content belangrijk”

Lina Brouneus, Director Licensing en Co-producties Netflix Noord Europa: “Het brengen van lokale content is voor ons van groot belang en DFW is daarin een geweldige partner. We zijn dan ook heel blij dat we deze samenwerking verder kunnen uitbouwen. Voor Netflix leden betekent dit dat zij veel sneller recente films op Netflix kunnen verwachten.