Eerste schaatsmarathon op natuurijs live bij regionale televisiezenders

Vandaag, woensdag 28 februari wordt in Haaksbergen de eerste schaatsmarathon op natuurijs verreden.RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân zenden deze marathon live uit. De gezamenlijke live-uitzending begint om 18.30 uur; een kwartier voor het eerste startschot van de dames. De heren starten ruim een uur later. De NOS zendt de marathon live uit via Internet.

Haaksbergen

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) maakte dinsdag bekend dat de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen wordt verreden. IJsmeester Willem Hut van de KNSB oordeelde dat het ijs dik genoeg is. Het bleek nog even spannend want ook Arnhem deed mee aan de race maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Haaksbergen. Arnhem verzorgt nu op donderdag de tweede marathon op natuurijs. Vorig jaar ging de eer van de eerste marathon naar het Groningse Noordlaren.

Groeiende samenwerking

In het kader van de groeiende samenwerking tussen de regionale omroepen hebben RTV Oost , RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân besloten opnieuw de handen ineen te slaan en de marathon van Haaksbergen samen rechtstreeks uit te zenden. De marathon in Noordlaren werd vorig jaar ook door alle vier de omroepen uitgezonden.

Line-up

De verwachting is dat alle grote namen bij zowel de vrouwen als mannen aan de start verschijnen in Haaksbergen. Het afgelopen weekend waren de meeste marathonschaatsers nog actief bij de GP in het Zweedse Luleå. Door hevige sneeuwval is er een chaos ontstaan in het vliegverkeer in onder meer Stockholm en Kopenhagen, maar de schaatsers zijn op tijd terug voor de marathon in Haaksbergen.

Kijken

De regionale televisiezenders zijn landelijk te zien via aanbieder Ziggo en in diverse regio’s ook te zien via aanbieder KPN. Daarnaast zijn de omroepen wereldwijd te volgen via Internet.

NOS

De NOS zendt de schaatsmarathon vanuit Haaksbergen live uit via haar website en haar Facebook-pagina.

Sociale media: