Eerste schaatsmarathon op natuurijs live op RTV Noord

Vandaag wordt de eerste schaatsmarathon op natuurijs verreden in het Groningse Noordlaren. De wedstrijd is live te volgen via RTV Noord.

Noordlaren

Vandaag, woensdag 18 januari wordt in Noordlaren de eerste marathon op natuurijs gereden. Om 10.00 uur starten de dames, om 11.00 uur de heren. De schaatsbond KNSB hoopte eerder nog dat de eerste marathon op natuurijs dinsdag geschaatst kon worden.

Op geen van de ijsbanen bleek het ijs echter de minimaal vereiste dikte van 3 centimeter te hebben. Het ijs in Veenoord, Haaksbergen en Arnhem was nog te dun dus viel de eer aan aan het Groningse Noordlaren. De ijsbaan in deze gemeente had wel voldoende dikte.

Vijfde keer

Het is voor de vijfde keer dat Noordlaren de eer van de eerste schaatsmarathon op natuurijs heeft. De gemeente Haren, waar Noordlaren onder valt, verwacht veel publiek bij dit evenement. De dames gaan woensdag om 10.00 uur van start, de heren beginnen om 11.00 uur.

RTV Noord

De regionale omroep RTV Noord heeft besloten het evenement ook live uit te zenden via radio, televisie en Internet. Andere regionale omroep, waaronder RTV Oost, Omrop Fryslan en RTV Drenthe hebben al aangegeven de uitzending van RTV Noord ook door te geven.

Kijken en luisteren

TV Noord is te bekijken via Internet en via vrijwel alle digitale televisie-aanbieders in heel Nederland. Bij kabelaar Ziggo is TV Noord te zien via kanaal 701 en bij KPN Interactieve Televisie via kanaal 501. Radio Noord is in de regio Groningen te ontvangen via FM, DAB+, landelijk via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

 

Tweets: