Efteling Kids Radio niet landelijk meer te ontvangen via DAB+

Efteling Kids Radio is voorlopig niet landelijk meer te horen via de digitale ether (DAB+). De radiozender maakt sinds april gebruik van het DAB+-netwerk van aanbieder MTVNL. Daarvoor was de radiozender te horen via het DAB+-netwerk van landelijke commerciële radiozenders op kanaal 11C. De zender heeft er echter voor gekozen om vanaf april gebruik te maken van de diensten van netwerkaanbieder MTVNL. Deze aanbieder zou volgens de radiozender meer zekerheid bieden voor de toekomst. MTVNL heeft een vergunning om tot en met 2024 uit te zenden via DAB+.

MTVNL

MTVNL heeft verschillende regionale DAB-kanalen in haar bezit waarmee tezamen een landelijk netwerk gevormd kan worden. Tot op heden werd in vrijwel heel Nederland hetzelfde aanbod uitgezonden via de diverse steunzenders waaronder Efteling Kids Radio. Sinds kort wordt er echter in Noord-Brabant en Noordoost Nederland door de aanbieder een afwijkend aanbod uitgezonden. Efteling Kids Radio maakt in die gebieden echter geen onderdeel meer uit van het aanbod en verliest hiermee haar vrijwel landelijke dekking.

Minder dekking

Ondanks dat de radiozender de zekerheid heeft om tot 2024 uit te kunnen zenden via DAB+ via het netwerk van MTVNL, is de dekking van de radiozender in de digitale ether kleiner geworden met het wegvallen van de regio’s Noordoost Nederland en Zuid-Nederland.

Randstad

Efteling Kids Radio bevestigt tegenover deze website dat de dekking van de radiozender in de digitale ether momenteel alleen in de Randstad goed is: “Momenteel worden we inderdaad vooral via de Randstad doorgezet. We zijn aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om ook de andere plekken er weer bij te pakken”, aldus de radiozender tegenover Mediamagazine.nl.

MTVNL beschikt in de Randstad over een netwerk dat vrijwel overal outdoor- als indoordekking biedt met steunzenders in onder andere Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, Hilversum en Rijswijk waarop naast Efteling Kids Radio ook radiozenders als Groot Nieuws Radio, Hotradio Hits, Radio West en Radio NH te horen zijn.

Beperkte dekking buiten Randstad

Buiten de Randstad biedt het netwerk een beperktere dekking. Hierbij wordt er in de regio Drenthe/Groningen een afwijkend aanbod uitgezonden met twee radiozenders: Team FM en Gigant FM. In Noord-Babant is alleen Radio JND te horen via het netwerk van MTVNL, waarbij vanaf 1 juli Mexico FM wordt toegevoegd.

Uitbreiding netwerk

Efteling Kids Radio heeft wel plannen om in de toekomst ook in Noord-Oost Nederland en Noord-Brabant weer te horen te zijn: “Dat wordt interessant  zodra de zendsterkte op verschillende plekken omhoog wordt geschakeld. We zijn hier druk mee bezig”, aldus de radiozender. MTVNL heeft op haar beurt plannen om de regionalisering van haar netwerk verder door te zetten waardoor Efteling Kids Radio wellicht ook in andere gebieden buiten de Randstad haar dekking via de digitale ether verliest.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.