Eigen kanaal Spike zorgt voor kanaalwijzigingen bij Ziggo

Doordat televisiezender Spike per 12 december een eigen kanaal krijgt bij Ziggo voert de kabelaar een aantal kanaalwijzigingen door in haar digitale televisiepakket.

Kanaaldeling

Momenteel is Spike, onderdeel van Viacom International Media Networks Benelux alleen nog in de avonduren te zien op het kanaal van Nickelodeon bij diverse aanbieders. De zender brengt een mix van reality, entertainment, en live sports.

Hoe de programmering van de zender er op de nieuwe uren uit gaat zien is nog niet duidelijk. Spike begon in oktober 2015 met haar uitzendingen in Nederland.

Eigen kanaal

Eind oktober werd bekend gemaakt dat vanaf 12 december de zender in ieder geval in het digitale basispakket van kabelaar Ziggo te zien zal zijn met een eigen kanaal. Volgens een medewerker van Ziggo in de zogenaamde Ziggo Community zal dit gebeuren op het kanaal waarop Spike nu nog samen met Nickelodeon uitzendt: kanaal 16.

Nickelodeon verhuist op haar beurt van kanaal 16 naar kanaal 29. “De avonduren op Nickelodeon zullen opgevuld worden  met programma’s voor oudere kinderen/Tieners”, aldus de medewerker van Ziggo.

Comedy Central Family

Comedy Central Family verhuist op haar beurt weer van kanaal 29 naar kanaal 127. Zowel Spike als Nickelodeon zullen in HD-kwaliteit te zijn zijn bij de kabelaar via hun eigen kanaal. Volgens Ziggo heeft Viacom International Media Networks Benelux de wijziging in de kanaalposities bepaald.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.