EK Atletiek in Amsterdam live bij de NOS en Eurosport

Tot en met zondag 10 juli vindt in Amsterdam de Europese kampioenschappen atletiek plaats. Het evenement is live te volgen bij Eurosport en de NOS.

Amsterdam

In totaal doen er aan dit evenement meer dan 1500 atleten mee waarvan 55 Nederlandse atleten. Onder de Nederlanders een flink aantal medaillekandidaten, verschijnen aan de start van dit laatste grote evenement voorafgaand aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, die over ruim 4 weken starten. Titelverdedigeters Dafne Schippers en Sifan Hassan bijvoorbeeld, die bij de EK atletiek in 2014 in Zürich goud pakten op respectievelijk de 100 en 1.500 meter. Maar ook Churandy Martina, kanshebber op de 100 en 400 meter. Het EK wordt gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam maar ook rond het Museumplein in de hoofdstad.

Eurosport

Sportzender Eurosport besteedt ruim aandacht aan het evenement. De EK worden rechtstreeks uitgezonden op Eurosport 1, ’s middags tijdelijk onderbroken door de live uitzendingen van de Tour de France op die zender. Na de etappefinish wordt teruggeschakeld naar Eurosport 1. Eurosport’s presentatie is in handen van Jonathan Edwards, de Engelsman die al sinds 1995 wereldrecordhouder is bij de hink-stap-sprong. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Ivo van Haaren en Michel Boeting. Tijdens de uitzendingen van de Tour de France kunnen de EK worden gevolg via Eurosport 2.

NOS

Ook de NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de EK op televisie, radio en Internet. Tot en met zijn er dagelijks live-reportages op radio, televisie, internet en het themakanaal Sport 24. Commentatoren/verslaggevers voor de NOS zijn Leon Haan, Andy Houtkamp, Stefan Verheij, Floris van Hoorn en Edwin Peek.

Presentatie en interviews zijn in handen van Jeroen Stekelenburg, Jeroen Stomphorst en Sjoerd van Ramshorst. Het EK kan grotendeels live worden gevolgd op NPO 2 en via een livestream op nos.nl. Op NPO Radio 1 zijn er flitsen in de lopende programmering en reportages in NOS Radio Tour de France.

Tweets:

https://twitter.com/vanderzande/status/750348587297566720

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.