EK atletiek met Dafne Schippers uitgebreid te volgen bij Eurosport

De Europese kampioenschappen atletiek, die tot en met zondag 12 augustus plaatsvinden in Berlijn, zijn live te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Ook is er iedere dag rond de klok van 22 uur een extra programma waarin alle highlights van de dag nog een keer langskomen.

Grote equipe

Nederland is met een grote equipe vertegenwoordigd in de Duitse hoofdstad: maar liefst 23 vrouwen en 23 mannen gaan strijden om eremetaal. Onder hen Dafne Schippers (100m, 200m, 4x100m estafette), Sifan Hassan (5000m), Nadine Visser (100m horden), Anouk Vetter (meerkamp) en Susan Krumins (5000m, 10000m). Bij de mannen zijn Churandy Martina (100m, 200m, 4x100m estafette) en Eelco Sintnicolaas (meerkamp) de blikvangers van de Nederlandse selectie. In de ochtenden zijn de series live te volgen, terwijl de finales in de avond staan geprogrammeerd.

Nieuw sportevenement

De EK atletiek maken deel uit van een nieuw sportevenement: de European Sport Championships. Glasgow en Berlijn organiseren in twee weken tijd samen de EK atletiek, wielrennen, roeien, zwemmen, triatlon en golf. Voor Eurosport betekent dit de officieuze aftrap van de ‘Road to Tokyo’, waar in 2020 de Olympische zomerspelen plaatsvinden. Eurosport is in Nederland de rechthebbende van alle Olympische Spelen tot en met 2024.

Commentaar

Het commentaar bij de beelden komt van de vaste atletiek-commentator van Eurosport, Ivo van Haaren. Van Haaren wordt op alle dagen bijgestaan door Michel Boeting, voormalig atleet en tegenwoordig atletenmanager.

Het EK atletiek is ook uitgebreid te volgen bij de NOS op televisie en online.

Sociale media: