EK Handbal voor vrouwen live op Ziggo Sport

Van 30 november tot en met 16 december spelen de beste handbalsters van Europa op het EK in Frankrijk. Het evenement wordt uitgezonden door Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Oranje

De Nederlandse dames, die in 2016 nog de finale behaalde van het Europees Kampioenschap zijn er ook weer bij. In 2016 verloren de dames de finale van het EK van Noorwegen en is het dus twee jaar later tijd voor revanche.

La balle est ronde

Het EK Handbal voor dames wordt dit jaar in Frankrijk gespeeld. Nederland speelt dit toernooi de eerste ronde in Groep C met de tegenstanders Hongarije, Spanje en Kroatië. Nederland kent Hongarije nog uit de kwalificatieronde, waar beide teams één keer van elkaar wonnen. Hongarije eindigde in de kwalificatie als eerste en Nederland als tweede. Spanje is winnaar van EK-kwalificatiegroep 6 en Kroatië werd tweede in kwalificatiegroep 1. De eerste drie teams van elke groep gaan door naar de tweede ronde.

Eerste wedstrijd

Nederland treft Hongarije zaterdag 1 december. De wedstrijd start om 14.50 uur. Op maandag 3 december komen de dames in actie tegen Spanje (aanvang 20.50 uur). Op woensdag 5 december speelt Nederland tegen Kroatië (aanvang 17.50 uur).

Ziggo Sport

Het EK Handbal is vanaf 30 november uitgebreid te volgen bij Ziggo Sport. De sportzender is voor elke abonnee van Ziggo te zien zonder meerkosten op kanaal 14. Liefhebbers die geen abonnement bij Ziggo hebben kunnen terecht op Ziggo Sport Totaal. Dit premium sportpakket is bij vrijwel alle aanbieders van digitale televisie te verkrijgen.

Vive Le Handball

Naast het live op de buis brengen van de wedstrijden van het EK Handbal brengt Ziggo Sport vanaf 1 december ook een Youtube talkshow over het EK: Vive Le Handball.  Het programma is te zien op het Youtube-kanaal van Ziggo Sport

Video: