EK Hockey live te volgen op radio en televisie

Tot en met zondag 27 augustus vindt in Amsterdam en Amstelveen het Europees Kampioenschap Hockey plaats. Het evenement is live te volgen op radio en televisie.

Rabo EuroHockey Championships 2017

Vandaag, vrijdag 18 augustus begint het Europees Kampioenschap in een vernieuwd Wagener Stadion in Amstelveen. Zestien teams kwalificeerden zich voor de Rabo EuroHockey Championships 2017. Zij vertegenwoordigen tien Europese landen.

Oranje

De Nederlandse hockeysters bijten vrijdagavond om 20.00 uur het spits af tegen Spanje. De hockeyers starten hun toernooi een dag later, op hetzelfde tijdstip, ook tegen Spanje. Iedere dag komt er een Nederlands team in actie tijdens de groepsfase.

NPO Sport

Alle wedstrijden zijn te volgen via de website van de NOS en het digitale themakanaal NPO Sport. NPO Sport is te ontvangen via vrijwel alle digitale televisiepakketten en via Internet.

NPO 3

Daarnaast is er dagelijks aandacht voor het evenement op NPO 3. De EK-uitzending op tv begint dagelijks om 19.30 uur op NPO 3. Presentator Jeroen Stomphorst praat samen met oud-bondscoach Marc Lammers over de prestaties van de heren en met voormalig international Ellen Hoog over die van de vrouwen.

Ook in de knock-outfase van het toernooi begint de uitzending op NPO 3 om 19.30 uur. Alleen de herenfinale, op zondag 27 augustus, is al eerder op de dag. Die uitzending begint zondagmiddag vanaf 15.30 uur op NPO 1.

NPO Radio 1

Ook op NPO Radio 1 is er volop aandacht voor het EK. Bij Langs de Lijnen Omstreken zijn er flitsen van de duels van Oranje en de finalewedstrijden te horen. Alle uitzendingen van de NOS rond het EK Hockey vind je hier

Sublime FM

Ook de radiozender Sublime FM besteedt veel aandacht aan het EK Hockey. Dagelijks om 10:30 uur en 17:30 uur zijn de updates van verslaggevers van de radiozender, met onder andere (oud-) internationals, te horen op de zender.

Sporza

In Vlaanderen besteedt Sporza aandacht aan het EK Hockey en richten zich hierbij op de wedstrijden van België. De uitzendingen van Sporza zijn veelal te zien op VRT Een.

Sociale media: