Sparta Stadion - Het Kasteel

Europa League: AZ-Lyon en Legia-Ajax live op radio en tv

Vanavond begint de knock-outfase van de UEFA Europa League. De wedstrijden van zowel AZ als Ajax zijn live te volgen op radio en televisie.

32 clubs

In de Europa League zijn in deze tweede ronde nog twee clubs actief: AZ uit Alkmaar en Ajax uit Amsterdam. In deze groepsfase zijn naast AZ en Ajax nog 30 clubs actief. Hierbij zijn er 8 clubs ingestroomd vanuit de Champions League. De ploegen spelen in deze fase zowel een thuis- als uitwedstrijd.

Knock-outfase

Vanavond is de eerste ronde van de knock-outfase. In Alkmaar neemt AZ het op tegen het Franse Olympique Lyon. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Om 21.00 uur speelt Ajax een uitwedstrijd tegen het Poolse Legia Warschau

RTL 7

RTL 7 zendt beide wedstrijden live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijden begint om 18.00 uur. Rond 19.00 uur wordt er live geschakeld naar Alkmaar voor de wedstrijd tussen Olympique Lyon. Om 21.00 uur zendt de ‘mannenzender’ de wedstrijd Legia – Ajax live uit.

FOX Sports

Op betaalzender FOX Sports is op FOX Sports 1 vanaf 18.00 uur het schakelprogramma ‘Studio Europa League’ te volgen met daarin alle hoogtepunten van de vanavond te spelen wedstrijden. Daarnaast zendt de sportzender een groot aantal wedstrijden uit de Europa League live uit waaronder FC Krasnodar – Fenerbahçe, AA Gent – Tottenham Hotspur, AZ – Olympique Lyon, Borussia Mönchengladbach – Fiorentina, Manchester United – St. Etienne en Legia Warschau – Ajax.

NPO Radio 1

Via de radio zijn de wedstrijden van de Nederlandse clubs in de Europa League te volgen op NPO Radio 1 via het programma Langs de Lijn en omstreken. Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu doen vanaf 19.00 uur verslag van AZ – Lyon. Jeroen Elshoff en Frank Wielaard doen vanaf 21.00 uur verslag van Legia Warschau – Ajax. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.