Europa League blijft komende jaren bij FOX Sports

FOX Sports zendt ook de komende drie jaar de UEFA Europa League live uit. De sportzender heeft daartoe een overeenkomst gesloten tot en met de zomer van 2021.

Pakket

Het rechtenpakket omvat net als de afgelopen drie jaar de live uitzendrechten van alle 205 wedstrijden op televisie en internet. FOX Sports doet zodoende ook de komende jaren weer rechtstreeks verslag van sowieso alle wedstrijden van de Eredivisie-clubs en de mooiste internationale affiches van het toernooi.

RTL 7

Het is nog niet duidelijk of RTL 7 ook de komende seizoen de wedstrijden van de Europa League blijft uitzenden op het ‘open net’. De televisiezender zond per ronde twee wedstrijden live uit.

“Past en hoort bij ons”

Rob Labree, Director Programming and Production FOX Sports: “De UEFA Europa League past én hoort bij ons. Sinds de introductie van de UEFA Europa League in 2009 hebben we onafgebroken live verslag gedaan van het toernooi, met in de regel een aanzienlijke inbreng van de Nederlandse clubs. Dat doen we ook de komende jaren weer met ontzettend veel plezier en enthousiasme.

Nederland

Nederland heeft voor volgend seizoen minimaal drie tickets te verdelen voor de UEFA Europa League. De club die in het huidige seizoen (2017/18) als derde eindigt in de Eredivisie plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde van de UEFA Europa League 2018/19. Ook de winnaar van de play-offs (tussen de nummers 4 tot en met 7 van de Eredivisie eindrangschikking) plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde.

De winnaar van de KNVB-beker kwalificeert zich voor de derde kwalificatieronde. In totaal kan het aantal Nederlandse deelnemers in de groepsfase van de UEFA Europa League oplopen tot maximaal vijf clubs, afhankelijk van de prestaties van de landskampioen en de nummer 2 in de kwalificatiefase voor de UEFA Champions League.