Europa League blijft te zien bij RTL7

rtl7RTL Nederland heeft de rechten van de UEFA Europa League voor de periode 2015 – 2018 verworven. Het gaat om de tv-uitzendrechten van de live wedstrijden en samenvattingen. Tevens mogen de beelden gebruikt worden voor RTL XL. Het Europese voetbaltoernooi is sinds de overgang in 2009 naar de huidige vorm (van 1971 tot 2009 was dit de UEFA Cup) bij de mannenzender te zien.

“Wij feliciteren SBS en Sanoma met het binnenhalen van de UEFA Champions League en zijn zeer tevreden met het behouden van de UEFA Europa League-rechten”, aldus Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7. 

Nederlandse clubs doen het elk jaar goed in de UEFA Europa League, zowel in de kwalificatierondes, de groepsfase als de daaropvolgende knock out-fase. Daarmee staat het dichtbij de Nederlandse voetballiefhebbers. De best bekeken UEFA Europa League-wedstrijd is Benfica – Chelsea, de finale die in 2013 in de Amsterdam ArenA werd gespeeld. Bijna 1,9 miljoen kijkers stemden toen af op RTL 7, aldus het persbericht van RTL Nederland.