Europa League: Halve finale Ajax-Olympique Lyon live op radio en tv

De eerste wedstrijd in de halve finales in de UEFA Europa League tussen Ajax en Olympique Lyon is vanavond, woensdag 3 mei, live te zien op radio en televisie.

Halve finale

Ajax versloeg in de kwartfinale het Duitse Schalke 04. Olympique Lyon wist de halve finales te bereiken na winst op de Turkse ploeg Besiktas. Oorspronkelijk zou de wedstrijd op donderdag 4 mei gespeeld moeten worden maar door de Dodenherdenking op die avond is de wedstrijd door de UEFA verplaatst naar woensdagavond. Er wordt om 18.45 uur al afgetrapt in de Amsterdam Arena.

De returnwedstrijd is volgende week donderdag, 11 mei, in het Franse Lyon. De andere wedstrijd in de halve finale wordt donderdagavond 4 mei gespeeld om 21.05 uur tussen Celta de Vigo en Manchester United.

Televisie

De wedstrijd Ajax-Olympique Lyon wordt vanavond live uitgezonden door RTL 7. De voorbeschouwing begint om 18.00 uur. Na afloop van de wedstrijd is er een uitgebreide nabeschouwing. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden door betaalzender FOX Sports. FOX Sports zendt donderdagavond ook de wedstrijd tussen Celta de Vigo en Manchester United live uit.

Radio

Op de radio is de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon te volgen via NPO Radio 1 in het programma Langs de Lijn en Omstreken. Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff brengen het verslag uit de Amsterdam Arena, de analyses bij de wedstrijd zijn in handen van Marc van Hintum. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.