Europa League: Halve finale Olympique Lyon-Ajax live op radio en tv

De returnwedstrijd in de halve finales in de UEFA Europa League tussen Olympique Lyon en Ajax is vanavond, donderdag 11 mei, live te zien op radio en televisie.

Halve finale

In de eerste wedstrijd, die vorige week woensdag werd gespeeld in Amsterdam won Ajax met 4-1 van de Franse club. Hiermee heeft de club uit Amsterdam een goede uitgangspositie neergezet voor de finale van de Europa League. Er wordt vanavond in Lyon om 21.00 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen op radio en televisie.

Televisie

Op televisie is wedstrijd tussen Lyon en Ajax te volgen op RTL 7. De uitgebreide voorbeschouwing is donderdag vanaf 20.00 uur live te zien bij RTL 7. Om 21.05 uur start de confrontatie met aansluitend de nabeschouwing. Daarna volgt een samenvatting van de andere halve finale tussen Manchester United en Celta de Vigo.

Frank de Boer

Voor RTL 7 zorgen Frank de Boer en Aad de Mos voor de analyses voor, tijdens en na de wedstrijd. Het is de eerste keer dat Frank de Boer aanschuift als analist bij RTL. De voormalig hoofdcoach van Ajax speelde ruim tien seizoenen voor de Amsterdamse club en maakte deel uit van de selectie van Ajax die in 1992 de UEFA Cup, de huidige Europa League, wist te winnen. Dat was tevens de laatste keer dat de Amsterdammers de UEFA Cup wonnen.

Radio

Op de radio is de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Ajax te volgen via NPO Radio 1 in het programma Langs de Lijn en Omstreken. Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff brengen het verslag uit Frankrijk. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.