EC maakt provisional versie openbaar toestemmingsbesluit VodafoneZiggo

De Europese Commissie (EC) heeft na circa 8 maanden eindelijk het besluit om de vorming van VodafoneZiggo toe te staan geopenbaard. De publicatie is nog wel een ‘provisional’ versie. Onduidelijk is wat het verschil zal zijn met de definitieve openbare versie.

Toestemming fusie

In het document van 181 pagina’s wordt duidelijk wat de beweegredenen zijn van de Europese Commissie om het samengaan van Vodafone Nederland en Ziggo (Liberty Global) toe te staan.

Lang tegenhouden

De openbaarmaking van het document werd lang tegengehouden door Liberty Global, Vodafone en VodafoneZiggo die in een strijd verwikkeld waren en aanvoerden dat veel informatie bedrijfsgevoelig was. Op deze wijze wisten de betrokken partijen publicatie lang uit te stellen. VodafoneZiggo is op 31 december 2016 officieel tot stand gekomen; het toestemmingsbesluit was van 3 augustus 2016.

Vragen

Dennis de Jong, lid voor de SP in het Europees Parlement had eerder al vragen gesteld aan de Europese Commissie aangaande het uitblijven van een openbare volledige publicatie van de beslissing tot toestemming van de fusie tussen Vodafone en Ziggo.

De provisionele openbare versie van het toestemmingsbesluit is na 8 maanden nu hier te vinden.