Eva Jinek peilt op NPO Radio 1 de stemming in New York

Eva Jinek brengt vanaf vandaag in de laatste week voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen elke dag een rubriek in het NPO Radio 1-programma ‘De Ochtend’ vanuit New York. De rubriek is vanaf vandaag tot en met volgende week elke werkdag rond 9.40 uur te horen in het radioprogramma van de KRO-NCRV

Jinek

Eva Jinek is in de VS geboren en maakte dit najaar de succesvolle serie ‘De Verenigde Staten’ van Eva waarin ze door het land reisde en met Amerikanen sprak over tal van thema’s. Voor De Ochtend maakt ze een serie bijdragen vanuit New York, de thuisbasis van kandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Eva Jinek spreekt met New Yorkers over wat hen bezighoudt en over hun visie op de onderwerpen die in de verkiezingscampagne worden besproken.

Verdeeld

Eva Jinek: “Niet eerder hebben verkiezingen in Amerika het land zo verdeeld als nu. Daarnaast zijn ze buitengewoon spannend en heeft niemand voorspeld dat ze zo zouden lopen. Ik wil graag van Amerikanen horen wat deze verkiezingen voor hen betekenen, waar zij op hopen en waarom, en of hun land is veranderd.”

NPO Radio 1

Eva Jinek was eerder op NPO Radio 1 te horen als presentator van Met het oog op morgen. Vanaf maandag 2 januari is ze terug met de dagelijkse talkshow Jinek op NPO 1. De Ochtend op NPO Radio 1, vanaf maandagochtend 31 oktober, iedere werkdag rond 9.40 uur. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.