Zendmast Lelystad (C) Mediamagazine

Extra subsidie voor Radio Lelystad voor verhuizing FM-zender

Lokale omroep Radio Lelystad krijgt van de gemeente Lelystad extra subsidie voor het verhuizen van haar FM-zender naar een nieuwe locatie.

Nieuwe locatie

De lokale omroep van Lelystad is al enige maanden niet meer te horen via de ether in de omgeving van Lelystad. Op de locatie waar de zender en antenne van de omroep staan werd zonder aankondiging de stroom afgesloten. De omroep wil nu haar antenne verplaatsen naar de hoge zendmast van Cellnex in Lelystad. Om deze verhuizing mogelijk te maken is wel extra geld nodig.

Extra subsidie

De gemeenteraad heeft besloten om de omroep 10.000 euro per jaar extra te geven voor verhuizing van de antenne alsmede de bekostiging van de huur op de nieuwe locatie. Leefbaar Lelystad, ChristenUnie, PVV, GBL en InwonersPartij dienden dinsdag tijdens de begrotingsvergadering een voorstel in om voor de jaarlijkse extra kosten een extra subsidie toe te kennen. Dat voorstel werd zonder discussie door alle fracties gesteund.

DAB+

De omroep is sinds kort toch weer in de ether te horen. De radiozender is te horen via het lokale DAB+-netwerk in de regio Lelystad op kanaal 6A. Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.