Extra uitzending Opium op NPO 1 herdenkt Adèle Bloemendaal

Vanwege het overlijden van cabaretière Adèle Bloemendaal is er zondagavond een extra uitzending van het cultuurprogramma Opium op NPO 1. De extra uitzending van het AVROTROS-programma begint om 23.55 uur.

Adèle Bloemendaal

Adèle Bloemendaal is zaterdag overleden. De actrice en comédienne is 84 jaar oud geworden. Haar gezondheid was al enige tijd slecht te noemen. Ze woonde sinds 2013 in het Amsterdamse verzorgingshuis De Flesseman. In 2014 werd ze getroffen door een zware beroerte.

Televisie

Bloemendaal begon haar carrière in het theater. De zangeres en actrice verscheen in 1960 voor het eerst op tv. Het grote publiek kent haar van rollen in populaire tv-series als “’t Schaep met de 5 poten” en “Citroentje met suiker”. Daaruit vloeiden hits voort als “Het zal je kind maar wezen” en “We zijn er op de wereld om mekaar te helpen (niet waar)”. In 1972 had ze ook een carnavalshit met “Wat heb je gedaan Daan”, een nummer geschreven door drs. P..

Opium

In de extra uitzending van Opium vanavond ontmoet presentator Cornald Maas oud-collega’s en vrienden van Adèle Bloemendaal en schetst een beeld van haar leven en carrière. De uitzending begint om 23.55 uur op NPO 1. De uitzending is na de uitzending op NPO 1 ook terug te kijken via NPO.nl

Documentaire

Via de website van de omroep AVROTROS is ook een documentaire te zien die Maarten Mourik maakte over en mét Adèle Bloemendaal onder de titel: Adele Bloemendaal: Eens wil ik er van af zijn.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=ck3FUXHNDPM

Sociale media: