Fans voetbalclub NAC boos op FOX Sports

Fans van voetbalvereniging NAC uit Breda zijn boos op sportzender FOX Sports. Volgens de fans worden de wedstrijden van de club niet meer live in beeld gebracht door de sportzender en moeten de fans het doen met een zogenaamd ‘schakelkanaal’.

Keukenkampioen Divisie

NAC speelt dit seizoen in de Keukenkampioen Divisie nadat de club uit Breda het vorige seizoen is gedegradeerd uit de Eredivisie. De live uitzendrechten voor de wedstrijden uit deze divisie liggen net als de Eredivisie bij FOX Sports. Fans van de club zijn boos op sportzender omdat er amper meer wedstrijden van NAC live worden uitgezonden.

Bezoek aan hoofdkantoor

Een groep fans wil 30 augustus een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van de zender in Amsterdam zo bericht Omroep Brabant. Onder het mom van ‘FOX Sports Breda is coming’ hebben ze een evenement aangemaakt om op vrijdagavond 30 augustus de redactie van de sportzender een bezoekje te brengen. Ruim 1200 mensen hebben hun interesse al kenbaar gemaakt.

Horeca

Niet alleen fans maar ook de horeca in Breda baalt van het feit dat er wedstrijden van NAC live zijn te volgen via FOX Sports. De ondernemers moet 1500 euro per jaar betalen voor een licentie maar een hele wedstrijd van de club uit Breda wordt niet meer live uitgezonden.

FOX zelf wil niet reageren tegenover de fans en NAC zelf kan weinig doen aan de situatie aangezien de rechten voor het uitzenden van de wedstrijden liggen bij FOX Sports.

Live

Overigens wordt de wedstrijd NAC-Helmond Sport komende vrijdag live uitgezonden op FOX Sports 3. Voor dit kanaal zal in veel gevallen een extra abonnement moeten worden afgesloten.