Ajax, Feyenoord en PSV niet standaard te zien op FOX Sports 1

De Eredivisie-wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV zijn met ingang van dit voetbalseizoen niet standaard meer te zien op FOX Sports 1.

Basispakket

KPN kondigde vandaag aan dat de sportzender FOX Sports 1 met ingang van heden onderdeel gaat uitmaken van het basispakket van Interactieve Televisie. De televisiezender is vanaf nu te zien op kanaal 14. Fans van de drie grootste Eredivisie clubs van ons land die verwachten dat de live verslagen van hun clubs standaard te zien zullen zijn via het “eerste kanaal” komen wellicht bedrogen uit.

Andere invulling

FOX Sports 1 krijgt namelijk vanaf dit seizoen een andere invulling. De programmering van de televisiezender bestaat volgens FOX Sports “uit een selectie van de beste FOX Sports-programma’s en live wedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa”.

Aanbod

Het aanbod van live-wedstrijden uit de Eredivisie op FOX Sports 1 lijkt vanaf nu te zijn versoberd. Tijdens de eerste speelronde die vanaf vrijdag 2 augustus wordt gespeeld zijn de Eredivisie-wedstrijden PEC Zwolle-Willem II, FC Emmen-FC Groningen, VVV Venlo – RKC Waalwijk, ADO Den Haag – FC Utrecht en AZ-Fortuna Sittard live te zien.

Wie de wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV bij KPN wil zien moet alsnog een abonnement nemen op het aanvullende FOX Sports-pakket aangezien de wedstrijden van deze clubs op kanaal 2 en 3 zijn te zien. Tot op heden werden de wedstrijden van de “grote drie” wel zoveel mogelijk uitgezonden via FOX Sports 1.

“Regelmatig”

Volgens FOX Sports worden er wel regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV op het “eerste kanaal” uitgezonden. “Regelmatig worden er op kanaal 1 ook wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV uitgezonden, maar niet allemaal. Wil je niets missen? Word dan FOX Sports Eredivisie- of FOX Sports Compleet-abonnee en zie alle wedstrijden uit de Eredivisie live“, aldus de sportzender.