FC Twente en PSV live in derde speelronde Europa Leauge

voetbalVanavond zitten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp weer klaar voor een spannende avond Europees voetbal. In de derde speelronde van de UEFA Europa League komen PSV en FC Twente in actie.  De wedstrijden van beide teams zijn live te volgen bij RTL 7. De voorbeschouwing op de volle voetbalavond zal 18.00 van start gaan.

 

FC Twente trapt de avond om 19.00 uur af in Spanje tegen Levante UD. Voor de koploper van de Eredivisie is dit een directe concurrent. De Tukkers staan momenteel derde en bij winst passeren ze de Spanjaarden, die tweede staan. Het commentaar wordt verzorgd door Vincent Schildkamp en Marcel Maijer is ter plaatse voor interviews rond het veld. De andere wedstrijd in de poule gaat tussen het Zweedse Helsingborg en Hannover 96 uit Duitsland. Hannover staat eerste en zal proberen deze positie vast te houden tegen de huidige nummer vier in de poule.

De tweede wedstrijd komt om 21.00 uur vanuit het Philips Stadion in Eindhoven waar PSV, in hun 300ste Europese wedstrijd, gastheer is voor het Zweedse AIK Stockholm. Na het goede resultaat van drie weken geleden tegen Napoli (3-0) staat PSV op een derde plek. Om niet achterop te raken, mag PSV geen punten verliezen tegen de huidige nummer vier van de Zweedse competitie. De Eindhovenaren zijn al 21 Europese thuiswedstrijden ongeslagen, lukt het ze om deze reeks in stand te houden? Leo Driessen voorziet de wedstrijd van commentaar. In de andere wedstrijd in de poule krijgt de nummer één in de poule Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne) bezoek van de nummer twee, Napoli (Italië). Aansluitend volgen de samenvattingen van de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden.

Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. Daarnaast is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker’, gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer  

Eredivisie Live met schakelprogramma
Ook betaalzender Eredivisie Live besteedt ruim aandacht aan de Europa League vanavond. Op Eredivisie Live 1 zijn alle highlights te zien in het schakelprogramma. De analisten voor die avond zijn Kenneth Perez, Erik Meijer en André Ooijer. Daarnaast zendt Eredivisie Live de volgende wedstrijden uit:

18:55 uur: KRC Genk – Sporting Portugal, Eredivisie Live 2
18:55 uur: Inter – Partizan, Eredivisie Live 3
21:00 uur: Liverpool – Anzhi, Eredivisie Live 2