Feel Good Radio nieuwe lokalo Pijnacker-Nootdorp

microfoonFeel Good Radio is de naam voor de nieuwe lokale omroep in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Feel Good Radio is een bestaand internetstation dat sinds een aantal dagen ook te horen is via de frequenties

van de lokale omroep in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Feel Good Radio is de opvolger van Radio Excellent als lokale omroep voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp, nabij Den Haag. Radio Excellent zond tot een aantal maanden geleden uit als lokale omroep voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het bestuur van de Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp besloot om een nieuwe start te maken met de lokale omroep onder de naam ‘Easy FM’. Deze naam bleek echter niet te mogen worden gebruik in verband met inbreuk op het merkenrecht. Sinds een aantal dagen zendt de lokale omroep uit onder de naam Feel Good Radio. Feel Good Radio is een bestaande radiozender die al uitzond via Internet en nu dus ook te horen is in de regio Pijnacker-Nootdorp via de ether.

Testuitzendingen
“Feel Good Radio is gestart met de testuitzendingen in Pijnacker en Nootdorp. Vanaf 1 januari zal er dagelijks een volledige programmering te horen zijn van 07:00 tot 18:00. Feel Good Radio wordt de lokale radiozender die ieder uur lokaal nieuws zal brengen en middels het betrekken van verschillende doelgroepen uit de gemeente dicht bij de inwoners komt te staan. Begin 2015 zal de omroep ook starten met een televisiekanaal op het digitale kabelnet van Ziggo. Momenteel hoor je via kabel, 105.2 en 105.6FM en internet muziek en gepresenteerde programma‚Äôs. Lokaal nieuws wordt op 1 januari toegevoegd. Momenteel is de redactie druk in voorbereiding op de nieuwe uitdaging voor Pijnacker en nootdorp op 1 januari 2015.”,aldus Peter de Jong van de Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp tegenover Mediamagazine.nl

Opheldering
De politieke partij TROTS op Pijnacker-Nootdorp heeft inmiddels opheldering gevraagd over de gang van zaken bij de lokale omroep aldus de website ‘Telstar Online’. “Bij het beluisteren van de lokale radio op dit moment valt op dat er enkel muziek beluisterd kan worden. Technisch gezien is dit niet meer dan een simpele huis-, tuin-, en keukencomputer die vanzelf zijn werk doet. Afgezien van de kosten aan de Buma Stemra zijn dit de kosten niet, ik kan dit al met mijn I-pad van de gemeente”, schrijft Jan Zegwaard van TROTS in een brief aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De gemeente laat in een reactie weten aan Telstar Online weten: De Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp heeft een subsidiebedrag aangevraagd. Hierover neemt het college voor 31 december 2014 een beslissing. Tot dat besluit doet de wethouder geen uitspraken over bedragen.