Festival Eurosonic Noorderslag live op radio, televisie en Internet

Het muziekfestival Eurosonic Noorderslag is de komende dagen live te volgen op radio- en televisie. Het Groningse festival is te volgen op NPO 3FM, NPO 3 en Internet.

Eurosonic Noorderslag

Het festival Eurosonic Noorderslag bestaat eigenlijk uit twee festivals. Sinds woensdag is het Eurosonic-festival al gestart in Groningen. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari op de woensdag, donderdag en vrijdag vóór Noorderslag plaats in Groningen. Tijdens het festival treden een kleine 250 bands en acts op, op 36 podia in de Groningse binnenstad. In tegenstelling tot Noorderslag, het andere festival binnen Eurosonic Noorderslag, treden tijdens Eurosonic artiesten op uit zowel Nederland als uit andere Europese landen.

Noorderslag

Noorderslag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 januari en wordt gehouden in de Oosterpoort in Groningen. Tijdens het festival treden meer dan 50 Nederlandse bands en acts op. Tijdens Noorderslag wordt jaarlijks de Popprijs uitgereikt aan de persoon of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De Popprijs wordt dit jaar voor de 31e keer uitgereikt en is een prijs van Buma Cultuur. Eurosonic Noorderslag is live te volgen op radio en televisie.

NPO 3

De NOS en NTR zenden het Noorderslag-festival zaterdag 14 januari live uit uit in het programma 3 On Stage op NPO 3. Presentatrice Annechien Steenhuizen praat de verschillende acts tijdens de uitzending aan elkaar. Optredens in verschillende zalen worden live uitgezonden.

In de NOS-uitzending staan nieuwe Nederlandse artiesten centraal: in optredens en  in interviews met Annechien Steenhuizen. Ook staat een gesprek op de rol met de winnaar van de Popprijs, ofwel de opvolger van onder anderen De Dijk, Tiësto, Anouk, Urban Dance Squad, the Common Linnets en (vorig jaar) New Wave. Onder anderen 3FM-DJ Michiel Veenstra doet verslag van wat er in de gangen en zalen verder gebeurt.

NPO 3FM

Publieke radiozender NPO 3FM is vanaf vandaag, woensdag 11 januari actief met live uitzendingen vanuit Groningen. Roosmarijn Reijmer doet vanaf vanavond 21.00 uur verslag vanaf Eurosonic in 3voor12 Radio. Morgen, donderdag 12 januari, komt naast 3voor12 Radio ook het programma van Michiel Veenstra (9-12 uur) vanuit Groningen.

Vanaf vrijdag komt ook het nieuwe programma van Giel Beelen, On Stage, live vanuit Groningen. 3FM is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Het hele uitzendschema van NPO 3FM vanaf Eurosonic Noorderslag vind je hier.

101TV

De avonduitzendingen van NPO 3FM zijn ook live te volgen via de publieke themazender 101TV. 101TV is in verband met Eurosonic Noorderslag bij kabelaar Ziggo ook te zien via het evenementenkanaal op kanaal 999. 101TV is ook te bekijken via Internet.

Internet

De website van VPRO’s 3voor 12 doet ook live verslag van het festival in Groningen met interview, nieuwsupdates en concertrecensies.

Video:

Tags voor dit artikel