Film ‘Michael Moore in TrumpLand’ te zien bij VPRO op NPO 3

De VPRO zendt vanavond de film ‘Michael Moore in Trumpland’ van filmmaker Michael Moore uit op NPO 3.

Michael Moore

Michael Moore (1954) maakt geen neutrale journalistieke documentaires, maar sterk gekleurde satire over Amerikaanse misstanden, waarin hijzelf een hoofdrol speelt. Moore wordt geprezen om zijn geestige, originele aanpak en gekritiseerd om zijn vrije en manipulatieve omgang met de feiten. Hij maakte eerder de films Roger and Me, Bowling for Columbine (over de Amerikaanse wapencultuur), Fahrenheit 9/11 (over de War on Terror), Sicko (over het Amerikaanse gezondheidssysteem) en Where to invade Next. Dit jaar heeft hij een film gemaakt over de Amerikaanse verkiezingen onder de titel “Trumpland”.

Registratie live optreden

Michael Moore in TrumpLand ging 18 oktober in New York in première. De film is een registratie van een live optreden van Moore in een theater in Ohio voor een publiek bestaande uit Trump en Clinton aanhangers. De show is een mix van stand-up comedy, politiek commentaar en een steunbetuiging aan Hillary Clinton.

Steun voor Hillary

Moore heeft een uitgesproken mening en hij voert het politieke debat met humor. Veel Trump kiezers zal hij niet weten te overtuigen, wel draagt hij met deze film bij aan de populariteit van Hillary Clinton. In zijn show probeert Moore vast te stellen waarom Trump voor de witte mannelijke Amerikaan aantrekkelijk is. Deze witte mannelijke Amerikaanse kiezer bestaat volgens Moore bijna niet meer.

De film is vanavond om 22.25 uur te zien op NPO 3 bij de VPRO.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.