Film1 indexeert de beste bioscoopfilms van 2017

Deze week maakte filmzender ​Film1​ ​de​ ​beste films​ ​van​ ​2017​ ​bekend.​ ​Bij​ ​het​ ​onderzoek​ ​is​ ​er​ ​gekeken​ ​naar​ ​de​ ​beste​ ​titels​ ​op​ ​basis van​ ​bioscoopbezoek,​ ​de​ ​Nederlandse​ ​filmpers,​ ​beoordelingen​ ​van​ ​filmliefhebbers​ ​en de​ ​Film1​ ​redactie.​

Top 3

​Volgens​ ​de​ ​‘Film1​ ​Index​ ​Top​ ​20​ ​Beste​ ​Bioscoopfilms​ ​2017’​ ​is​ ​‘Blade Runner​ ​2049’​ ​nipt​ ​nummer​ ​1​ ​geworden,​ ​gevolgd​ ​door​ ​‘Baby​ ​Driver’​ ​en​ ​‘Get​ ​Out’​ ​op een​ ​derde​ ​plaats. De top drie beste films scoorden allen een indexcijfer van 76.

Blade Runner 2049

De nummer 1, Blade Runner 2049, was net beter, vooral op basis van waardering van pers en publiek. Baby Driver, de nummer twee van de top 20, is als beste actie/misdaad film uit de bus gekomen. Nummer drie ‘Get Out’​ ​is de meest originele thriller van het jaar. De macabere film ‘Get Out’ zet de rassenverschillen in Amerika behoorlijk op scherp. Toch krijgt filmmaker Jordan Peele het voor elkaar om naast een angstaanjagende sfeer te creëren, de kijker ook met humor te vermaken.

Star Wars

Met nog een week te gaan voor het einde van het jaar, komt de populairste sciencefictionreeks aller tijden ‘Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi’ op de vierde plaats in de lijst.

“Niet lang te zoeken”

Yigal van Gelderen, Marketing Manager bij Film1: “Bij Film1 zie je de nieuwste films uit de bioscoop, waardoor je nooit lang hoeft te zoeken naar de beste films. Volgend jaar is het merendeel van de Top 20 bij ons te zien.“, aldus de filmzender in een persbericht.

Titels als ‘Manchester by the Sea’ (2e) ‘Jackie’ (3e) in de categorie Drama zijn al te zien op Film1. Vanaf zaterdag 30 december is ook Logan (5e in de top 20) en Fast & Furious 8, een van de best bezochte films van dit jaar, on demand op de filmservice beschikbaar.