Finale Eurovisie Songfestival met Duncan Laurence live op televisie

Vanavond wordt de finale gehouden van de 64ste editie van het Eurovisie Songfestival. Het evenement is live te volgen op NPO 1.  Voor het eerst is het Eurovisie Songfestival dit jaar op NPO 1 extra live te volgen met gebarentolk en signdancers

64e editie

Het Eurovisiesongfestival 2019 zal de 64ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Duncan Laurence vertegenwoordigt ons land op de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met zijn nummer Arcade. Laurence kwam donderdag al in actie tijdens de tweede halve finale en behaalde een “ticket” voor de grote finale van vanavond.

NPO 1

Vanavond om 20.30 uur begint het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ en de finale is om 21.00 uur. Beide programma’s worden uitgezonden op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

NPO 1 extra

Voor het eerst is het Eurovisie Songfestival dit jaar op NPO 1 extra live te volgen met gebarentolk en signdancers. Op initiatief van de NOS, AVROTROS en NPO 1 extra is finale van het liedjesfestijn extra goed te volgen voor doven en slechthorenden. Een enthousiaste groep van 17 tolken en signdancers, bijeengebracht door Mirjam Stolk en Rosanna Demkes-Wareman, zorgen voor een unieke beleving voor de dove of slechthorende kijker die op deze manier ook het ritme en de sfeer van een lied goed meekrijgt.

NPO 1 extra is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128 en bij T-Mobile op kanaal 273. “Mocht u het kanaal niet in uw pakket hebben dan kunt u het live online volgen via NPO Start.“, aldus de NPO.

Andere zenders

Naast NPO 1 wordt de finale van het Eurovisie Songfestival ook uitgezonden via een groot aantal buitenlandse zenders waaronder BBC One. Hier zal Graham Norton het festival van commentaar voorzien. BBC One (HD) is bij kabelaar Ziggo te zien op kanaal 61 en bij KPN op kanaal 26 (730 HD).

Internet

Het Eurovisie Songfestival is ook live te volgen via een livestream op Youtube. Deze livestream vind je hier.

Video: