Eurovisie Songfestival live bij AVROTROS op NPO 1

Vanavond, dinsdag 14 mei, staat de eerste halve finale op het programma van het Eurovisie Songfestival 2019. Dit wordt live uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

64e editie

Het Eurovisiesongfestival 2019 zal de 64ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Duncan Laurence vertegenwoordigt ons land op de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met zijn nummer Arcade. Laurence moet donderdag aantreden in de tweede halve finale.

Halve finales

Vanavond, dinsdag 14 mei, zal om 20.30 uur op NPO 1 het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ te zien bij de AVROTROS. Om 21.00 uur start de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdag, 16 mei, om 21.00 uur zal de tweede halve finale worden uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

Finale

Zaterdag is de dag van de finale van het Songfestival. Om 20.30 uur begint het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ en de finale is om 21.00 uur. Beide programma’s worden uitgezonden op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

NPO Radio 2

Ook op NPO Radio 2 is er aandacht voor het Eurovisie Songfestival. Live vanuit Portugal is Bart Arens van woensdag tot en met vrijdag te beluisteren op NPO Radio 2 met Op weg naar de finale. “In deze speciale uitzendingen hoor je alle ins en outs over het Eurovisie Songfestival rechtstreeks vanuit het epicentrum in Israël. Bart ontvangt Songfestival-experts en gasten uit het team van Duncan, je kunt meedoen aan de Songfestival-quiz en natuurlijk komt ook Duncan zelf regelmatig over de vloer om te vertellen hoe het gaat.“,aldus de radiozender. NPO Radio 2 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video:

#ESF19