Finale Korfbal League live bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal

Vanavond wordt de finale van de Korfbal League live uitgezonden bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. De winnaar van het duel mag zich landskampioen van Nederland noemen.

De wedstrijd is ook live te volgen via de website van de NOS en op de radio via NOS Langs de Lijn.

Finale in Amsterdam

Voor het eerst in de geschiedenis spelen de twee beste teams uit de Korfbal League de finale in de Ziggo Dome. Voorheen werd de finale gehouden in de Rotterdamse Ahoy. De Ziggo Dome biedt meer toeschouwers een plek dan de Rotterdamse Ahoy. De wedstrijd zal worden gespeeld tussen PKC/SWKGroep uit Papendrecht of Top/Quorati uit Sassenheim. De finale is geheel uitverkocht maar de wedstrijd wordt ook uitgezonden via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Play-off

PKC won zaterdag zijn tweede play-off tegen KZ/Hiltex met 32-31. Hun tegenstander in de Ziggo Dome had een wedstrijd extra nodig. Da een nederlaag in de eerste play-off won Top/Quoratio de tweede wedstrijd tegen AKC Blauw-Wit met 26-20. Op dinsdag was de overwinning van Top weer ruim: 31-25.

Live op televisie

De voorbeschouwing op de finale wordt vanaf 19.30 uur live uitgezonden op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Ziggo Sport is voor elke Ziggo-abonnee te zien op kanaal 14 van het digitale televisiepakket. Ziggo Sport Select wordt aangeboden als betaalzender via vrijwel alle digitale televisie-aanbieders. Vanaf 20.00 uur wordt de wedstrijd gespeeld in de Ziggo Dome en live uitgezonden op de genoemde zenders.

NPO Radio 1

Via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 zijn vanavond flitsen te horen van de finale in de Korfbal League. Krijn Schuitemaker zorgt voor het commentaar bij de wedstrijd. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NOS.nl

De NOS zendt de finale live uit via haar website NOS.nl. Overigens hebben de NOS en de Nederlands Korfbalverbond afgesproken dat de finale in 2017 wel live bij de NOS op televisie te zien is. De finale verhuist dan van de zaterdag naar de zondag, wat de live uitzending bij de NOS op tv mogelijk maakt.

Samenvatting

De NOS zendt vanavond een uitgebreide samenvatting uit van de finale. Deze uitzending is om 23.25 uur te zien op NPO 1.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.