Finale UEFA Champions League Juventus – Real Madrid live op radio, tv en Internet

Vanavond vindt de finale plaats van het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa, de UEFA Champions League. De wedstrijd is live te volgen op radio, televisie en Internet.

Finale

Van de 78 deelnemende voetbalteams zijn er nog twee over: titelverdediger Real Madrid en de Italiaanse kampioen Juventus. Het eindduel wordt gespeeld in het 75.000 toeschouwers tellende Millennium Stadium in Cardiff (Wales).

Real en Juve

Real Madrid, winnaar van het UEFA Champions League-seizoen 2015/2016 en de Spaanse landskampioen van dit jaar, heeft in totaal elf keer de ‘cup met de grote oren’ mee naar huis kunnen nemen. Daarmee is de Spaanse topclub recordhouder (nummer 2 is AC Milan met zeven eindzeges). Juventus won tweemaal eerder de UEFA Champions League. De club uit Turijn wist de afgelopen zes jaar op rij kampioen te worden van de Italiaanse Serie A. Wereldwijd stemmen zo’n 300 miljoen tv-kijkers af op deze climax van het voetbalseizoen.

Veronica

De wedstrijd is op televisie te volgen via Veronica. De uitzending op deze televisiezender begint om 20.00 uur, de wedstrijd om 20.45 uur. De presentatie van de uitzending is in handen van Jan Joost van Gangelen. Ronald de Boer en Ronald Waterreus schuiven bij hem aan voor de wedstrijdanalyse. Het commentaar bij de wedstrijdbeelden komt van John van Vliet. Ook betaalzender Ziggo Sport Totaal zendt de finale live uit. Via Internet wordt de wedstrijd uitgezonden door NUsport.nl

NPO Radio 1

Op de radio is de wedstrijd te volgen via het programma NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Andy Houtkamp en Frank Wielaard zorgen voor het commentaar bij de wedstrijd vanuit Wales. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: